Oppdrag fra Hekta på tur

Friluftsliv, Janne

Oppdrag fra Hekta på tur

Rabattkode Janne10 så får du 10% rabatt på en Tarp

Planlegging

Vi er så heldige at vi har fått et oppdrag fra Hekta på tur! Dette oppdraget går ut på å sove 2 netter under tarp.

Enkelt tenker du? Jo det tenkte jeg også. Tarp er en stor duk som du kan sette opp på mange forskjellige måter.


Ingen av oss har satt opp tarp før, og vi fant ganske raskt ut at det var mer krevende en vi hadde sett for oss! Det var en liten stund vi var litt oppgitt over hele greia. Vi prøvde forskjellige måter å sette det opp og vi prøvde forskjellige plasser til vi tilslutt fant en den perfekte plass og da gikk alt mye, mye bedre etterpå. Vi fikk den ganske stram og fin og vi var ganske overasket over hvor stor plass det var inni. Men mer sier jeg ikke nå, følg med videre for å se hvordan vi likte oss under tarp.

Gjennomføring

I helgen gjennomførte vi oppdraget vintertur med tarp. Vi hadde et mål om å overnatte oppe ved Preikestolen. Drømmen var sol og nydelig utsikt, men ifølge værmeldingen så ikke det veldig lyst ut. Det var meldt pissregn i lavlandet og mye snø i høydene. Valg av overnattingssted ble dermed i høyfjellet hvor vi kunne få snø istedenfor regn.


På forhånd hadde vi testet ut hvordan vi skal bruke tarpen. Det ble testet ut flere muligheter før vi bestemte oss for hvilken metode vi syntes var best. Når vi hadde funnet ut hvilken metode vi skulle bruke, lot vi tauene henge igjen på tarpen, slik at det skulle være enklere å sette den opp. Dette kom til nytte da det gikk utrolig fort å sette opp tarpen, og vi fikk bedre tid til å samle ved og prøve oss på et annet oppdrag vi også hadde fått.

Dette minioppdraget gikk ut på å tenne bål ved bruk av tennstål. Denne gangen var heller ikke været på vår side. Vi hadde tatt med oss litt bark, tennved og noen tørre kubber, men ettersom det snødde mer og mer og barken ble mer og mer fuktig, måtte vi tilslutt gi oss med tennstålet og bruke lighter istedenfor. Men når vi tjuvstartet oppdraget fikk vi det til.

Tilslutt fikk vi tent bålet, og fikk feiret Alaska sin bursdag, vi med sjokolade/tørket kjøtt og Alaska med leverpostei. Plutselig begynte vinden å øke noe skinnsykt. På vei opp ble vi advart av noen guider at det hadde meldt storm på kveldingen og natten. Vi trodde egentlig at vi ikke skulle få et stort problem med stormen, men der tok vi feil, for dette ble voldsomt. Etter litt diskutering/evaluering fant vi ut at det tryggeste var å benytte seg av fjellvettregel nummer 8 «Vend i tide, det er ingen skam å snu». Så vi pakket sammen alt og flyttet oss lengre ned i fjellet til tryggere omgivelser.  Dagen etter våknet vi i vår nye camp og fikk en veldig flott frokost.

Konklusjon

Tarp er egentlig noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle sove i. For meg har Tarp vært noe som virker kaldt, vått og lite håndterbart, men etter å ha prøvd Tarp har synet mitt blitt forandret. 

Vi fikk låne DD HAMMOCKS TARP XL 4,5 X 3Mi fargen multicam som passet meg perfekt. Den har 3000 mm vannsøyle som vi fikk testet godt oppe på Preikestolen. Tross all snøen holdt den enda tett. Det er viktig at duken er stram, slikt at man sover trygt selv om det skulle blåse opp. Et triks kan være å ha lav duk når det blåser mye og høy duk når det er vindstille.

Det absolutt beste med tarpen var at vi fikk en helt annen frihetsfølelse i forhold til telt. Vi hadde det lunt og godt inni tarpen mens vi var i et med i naturen, noe som vil passe perfekt nå når tiurleiken starter. Med en XL tarp var det lett å justere på hvor stor plass man ville ha inni. Så den passer både for 1 person eller til en hel familie.  

Denne tarpen hadde 16 festemuligheter langs siden av tarpen og 3 på midten, så du har uendelig mange ulike måter å montere den på, om du ønsker et saltak, gapahuk, telt osv. Vi likte veldig godt gapahuken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.