RYPE

Etter mye jobbing fikk vi endelig tid til å reise opp på hytta! Det var litt om og men om vi skulle opp siden det hadde komt sinnsykt med snø, 90cm hadde kommet på kort tid. Det gjør det vanskelig for oss og spesielt Alaska og komme seg fremover i terrenget. Men vi tok heldigvis sjangsen og vi fikk en perfekt helg.

Vi fant fort rypespor og Alaska førte oss rett bort til en flokk med ryper. Jeg syntes situasjonen var så fantastisk at jeg bare sto på avstand å observerte! Det er ingenting så er mer fantastisk en når du bare ser på hele bikkja at det er rypelukt i nærheten og hun føres Mathias bort til dem i et så vanskelig føre at hun nesten svømmer i masse nysnø.

Videre på turen så vi to Tiur som satt i toppene og hadde full kontroll på terrenget. Det er alltid gøy å se hvor langt innpå dem vi klarer å komme, men de har som regel sett oss før vi ser dem. De hadde full kontroll på oss!

Men så gikk vi videre i 4t og så ikke et eneste spor! Å jeg er så sykt gla for at jeg har en sterk kjæreste som går først å lager spor. Det er helt sykt tungt føre, men så sykt deilig når vi er fremme i hytta igjen og får brent opp bål. Et tips til alle dere om er litt lei av å alltid grille pølser. Ta med en kjøttdeig pakke og lag deg en pølse av kjøttdeigen rundt pinnen. Det er sykt digg!

Endelig kom dagen der Mathias fikk sin første fugl. Alaska førte oss rett til rypene idag åg. Med to bra skudd seilte rypa i bakken.

Det er ekstra morsomt å få rype på hytta! Jeg har kun sett rype her to ganger før, en gang for kanskje 10år siden også var det rype ifjor. vi har hat hytte her 19år, men det er et veldig bra rypeår i sør-norge iår.

ikke et bra bilde, men det viser litt hvor mye snø hun måtte kave seg igjennom.

Jeg har ikke jaktet mye rype i mitt liv. Det jeg er mest overasket over er hvor sykt de trykket, og hvor kort de fløy når det var skremt opp. Alaska hadde stand, vi følgte etter og sendte hun ut. Det var mye spor rundt og 3 vingemerker hvor de hadde lettet. Når Alaska hadde fått søkt litt ( det går ganske seint i snøen) så begynte jeg å ta bilde av rypesporene og satt meg ned på huk for å filme Alaska. Men når jeg satt meg ned så lettet det en rype 2m ifra hvor jeg hadde stått en god stund og kikket. I full hast klarte jeg få frem hagla å sendte et skudd etter, men det ble jo selvfølgelig bom det.

Så denne helga så vi 10ryper ish, 3 orrhaner og 2 tiur! Det er jeg sykt fornøyd med.

Legg igjen en kommentar