Parykkhorn

Endelig ble denne tatt!

10 August satt jeg på post å kikket på dette rådyret her, jeg så jo veldig kjapt i kikkerten at den hadde en stor utvekst i ansiktet. Tenkte jo umiddelbart at denne må jeg få tatt. Men reagerte på oppførselen til rådyret. Det oppførte seg ikke som en bukk.

Jeg har sett bilder før av rådyr med parykkhorn, men jeg trodde bare det var bukker som fikk det! En slags deformasjon som har skjedd.

Men jo mer jeg satt å så på den i kikkerten, jo mer trodde jeg det var en geit.  Så jeg valgte og ikke skyte, jeg ønsket å følge oppførselen, og om den har kalver.

Vi så den igjen ved flere anledninger, men ikke på vårt terreng. Den hadde bukken etter seg, å hun så veldig flott å frisk ut. Virker ikke som hun lider noe pga parykken. Men vi var alle bestemte på at hun måtte vi få tatt så fort vi fikk sjansen.

Jeg syns det er mye bedre at vi tar henne raskt å fort, enn utveksten skal vokse slik at hun ikke klarer å se lengre –  Da klarer hun ikke få i seg mat og dør på en langt mer fælere måte.

Det er hormonforstyrrelse som gjør at det kan vokse ut parykkhorn, men dette er tema jeg ikke kan så mye om så skal ikke komme med noe feil informasjon her.

Legg igjen en kommentar