Med munster i skogen

Skogsfugljakta er godt igang nå. Jeg jakter med Alaska som er 1,5 år gammel, hun er av rasen Kleiner Munsterlander. Hun brukes som stående fuglehund. Munster er en rase som ikke er så veldig stor i Norge, men er i stor vekst.  Fordelen med å jakte med hund er at de finner skadeskutt fugl som vi aldri ville ha funnet! Det er noe av det kjekkeste etter jeg fikk Alaska, nå kommer jeg hjem med mye mer vilt en jeg noen gang har gjort! flere fugler jeg har tenkt har vært bom, eller som jeg ser detter men ikke klarer finne. De apporterer Alaska stolt til meg. Å som eiger av jakthund er det samarbeidet med hunden som gir mest glede i jakta!

Skogsfuglene trykker best i starten av jakta og da er enda kullene samlet, de blir skyere utover høsten og vanskeligere for hundene å få den til å trykke. I dårlig vær å tåke blir de og litt lette på fjæra (letter på langt hold) . Men hundene lærer hele tiden og tilvender seg fuglende ved å bli mer forsiktige så de ikke støkker fugl.  

Vi fikk sett litt fugl, vi fikk våre skuddsjangser, men skal ikke skryte av skyteferdighetene mine akkurat! Det ble mye hull i lufta å jeg treffer kun på de jeg ikke «burde» truffet på. skuddene som går på ren refleks treffer jeg på, men når Alaska tar flott stand å løser fint på kommando, å jeg får fuglene servert på sølvfat, nei da treffer jeg ikke!  Klarte til slutt å få skutt en AND for alaska, det er litt for gale når endene begynner å sitte i blåbær lyngen, da vet du det er vått ute! Men men var gøy da, fikk skutt flere orrfugl for hun etterhvert da heldigvis.

Jeg reiste faktisk til sverige i helgen å fikk en 2UK på jaktprøve på Alaska, så utrolig deilig at det ikke kan beskrives med ord! den hunden der betyr så mye for meg å hun blir bortkjemt til de grader, men det er lov. Jeg har mye å jobbe med fremover men det er gøy å se at det gir resultater.  Hun har iallefall en nese som fungerer å mye potensiale, så blir spennende å se hva vi kan få til videre. 

Jeg bruker Garmin hundepeiler og garmin tactix bravo klokka! helt genialt, spesielt på hunder som har et stort søk, ellers bruker jeg dekken for å se hun bedre å line for å kontrollere at hun ikke springer etter.

One Response to Med munster i skogen

Legg igjen en kommentar