Marketing Agency

Pakke til langtur

Hei

Det viktigste på en lang å tung tur er mat!  jeg er så dårlig til å ha med mat på korte jakt/gå turer, jeg tar bare med litt sjokolade å snacks å lever på det! Men på en krevende tur som er mer en 1 dag så funker ikke det særlig godt. Jeg hadde en hendelse ifjor på fuglejakta. Jeg gikk hele dagen i varmen, jeg kjente jeg begynte å bli dårlig men tenkte ikke mye på det egentlig, til jeg lå å vre meg i smerte og spydde hele kvelden! Det var bare for jeg ikke hadde spist nokk mat.

Så på denne turen var maten viktig, det er den mest krevende turen jeg har gått til nå. Å jeg pakket real turmat til hvert måltid + mye snacks å barer. Jeg hadde også med fiskestang, men det ble det ikke tid til. Real Turmat er så genialt, lett i vekt smaker godt å det er så enkelt. Å det viktigste er jo at du får i deg alt av næring som du trenger gjennom dem.

Klær er utrolig viktig for en slik tur. Her måtte jeg tenke på vekt i tillegg. Jeg bruker alltid brynje ull til kroppen, vekslet litt mellom overdelen etter hvor kaldt det var ute. Brynje ble jeg helt forelsket i for et par år siden. Jeg går i ull hele året, å for meg så er det ikke noe som er kan måle seg. På denne turen gikk jeg i Lady Wool Thermo Light Shirt å bukse og en litt tykkere genser. Utpå dette hadde jeg bergans jakke og bukse som jeg gikk til innkjøp av for å ha noe vanntett med lite vekt. Jeg kjøpte i barnestørrelse for det er mye billigere! Boblejakke måtte jeg også ha, det er egentlig noe jeg alltid har sagt jeg ikke skal ha, men det var så genialt og bra!  Så alle som skal på turer må bare kjøpe en sånn.

her er brynje sin oppskrift på hvordan man skal kle seg.

1. Det innerste laget bør være i kontakt med huden din. Her bør du velge et materiale som transporterer fukt godt og som er ettersittende. Ull og polypropylene helst i netting er eksempler på type materiale du bør velge. Unngå bommul da dette materialet tar til seg fuktighet og fort blir fuktig, dette gjør at du fort blir våt og kald. Innerlaget kommer i forskjellige tykkelser og vekt. Velg ut i fra aktivitetsnivå og utetemperatur. Tykkere produkter  kan ha noe dårligere fukttransport en tynnere produkter, men de har bedre isolasjonsevne.

 

2. Mellomlaget bør være noe løsere en innerlaget men fortsatt ha god kontakt med innerlaget for at det skal fungere best. Mellomlaget skal gi deg isolasjon men også frakte fuktighet vekk fra innerlaget til ytterlaget. Fleece, ull, polypropylene, polyester er eksempler på materiale du bør velge. Et stort pluss er om plagget har flere justeringsmuligheter som lang glidelås i front, høy krave, hette, og pulsvarmere.

 

3. Det Ytre laget skal blokkere vær og vind ute samtidig som det lar fuktigheten slippe ut. Vanlige plagg er skalljakker av GoreTex eller lignende materiale. Her er det også viktig med ekstra justeringsmuligheter som ventilasjon under armer, justerbar hette og lang glidelås. Her må du velge ut i fra aktivitet.

 

Ved å kle seg i lag kan man enkelt justere temperaturen ved å ta på seg ekstra plagg eller ta av seg plagg. Vær klar over at klærne fort mister sine egenskaper hvis man ikke følger vedlikeholdsrådene til plagget. Riktige klær gir deg ikke bare en bedre turopplevelse eller treningstur. Den gjør deg også sikrere.

God Tur!

Solcellepanel hadde jeg for første gang med meg på tur,  det var deilig!  Å gå hele dagen å høre på musikk å kunne gjøre akkurat som jeg ville uten å tenkte på å spare strøm. Jeg la den enten utfor teltet eller så hang jeg det bare oppå sekken når jeg gikk. Det anbefales jeg alle å ha med som skal på tur nå i sommer. Jeg har mitt fra eagleproducts.no  Å kan absolutt anbefale denne.

 

Legg igjen en kommentar