Hardangervidda

Hei

På fredag starter Hardangervidda eventyret!  Jeg, peri, Frøya og Alaska skal gå 12 mil over Hardangervidda. Vi går fra urdelii til trolltunga. Det blir en krevende tur pga at det er litt for tidlig på sesongen. Snøen er på full smelting og elvene brekker opp med mye vann, og vi kan risikere snøbroer (elver som ligger med tynt islag over seg) det er vell det jeg frykter mest! på Senorge.no kan du se snø forholdene I Norge. Å på hardangervidda så viser den at det er mye mindre snø iår en det var I 2016, så jeg krysser fingrene for at de har tatt ut broene tidlig.

Men halve turen er på barmark. Så det blir en nydelig start! Bare krysse fingrene for at værgudene er på min side.

Det å gå med tung sekk i så mange dager er nytt for meg,  så jeg kjøpte 15 kg hundemat og la oppi en stor sekk!  Den har jeg gått med de siste ukene nå. Noen turer i bratte fjell,  noen på grus for å få litt variasjon. Utrolig god trening foresten!  Anbefales

Alaska har og fått trening med kløv, jeg begynte med å legge to flasker med litt vann i hver sin side. Så økte jeg vannmengden gradvis til hun hadde 1,5 L i hver side. Så laget jeg dags- porsjoner med hundemat som skal være med på turen, å hun fikk trene med den aktuelle vekten hun skal starte med!  Hun er jo en liten hund på 15 kg, så hun har nok med å bære sin egen mat

ruteplanlegging gikk som en lek med hjelp av ut.no sine kart og ruteopplegg. Turen kom på rett under 12 mil! Vi starter med å overnatte på en hytte vi får låne på urdelii. Så er planen å følge turistforeningen sine løyper i utgangspunktet. Det kan godt hende vi velger noe annet underveis men greit å ha dem som utgangspunkt.

 

Legg igjen en kommentar